卢迪明博客‎ > ‎学学广东话‎ > ‎

七夕艳遇

发布者:Diming Lu,发布时间:2009年9月2日 下午10:18   [ 更新时间:2009年9月2日 下午10:35 ]

佢好靓,生肖是鸡,家庭环境唔错,吸引力比我想象中强得多。

 

   

 

    下午接到妈妈的短信,话晚上同朋友去吃自助餐,叫埋我陪佢们一齐去,我反正在屋企休养无聊冇乜节目,就应承左。

 

    在饭桌旁,我第一次睇到佢,正在吃东西,瞄左佢一眼觉得没乜特别,于是就自己顾自己稳食。晚饭后,我一个人在餐厅里撑住拐杖到处逛,然后在餐厅的网吧里遇到佢,正在打游戏,于是我们就由游戏的话题聊起来,果阵时我开始认真地睇佢,原来都好靓下。后来大人们去左集体娱乐,我同佢被秉埋一边,无奈之下只好任由佢拉住我继续逛,佢话要带我去附近的电影院睇电影,我讲佢中意既电影我都唔中意,然后佢撒娇,但终究还是听我的,于是我们又回去打机。再夜一点既时候,我担心佢饿亲,就同佢去找吃的,在橱窗旁,我问佢想吃乜么,佢话佢想吃了我,我几乎晕倒..我们点了D甜品,找左个地方坐低,佢边吃边倾,我俾佢tum到一直在笑,几乎冇吃到乜野。又同佢坐左一阵之后,大人们集体娱乐回来,然后集体填肚子。

 

    临走前,佢在大家的哄闹下轻轻地锡左我一下,我微笑着接受,在那一瞬间,突然很想当爸爸。

 

 

 

    佢真的好好好靓,家庭环境不错,吸引力比我想象中强得多。

 

 

    佢今年4岁。

 

Comments